Zašto studirati na FAKULTETU ZA TEHNIČKE STUDIJE

Navedeno je deset razloga, a svaki razlog ima argumente i dokaze da jeste razlog da vaše opredjeljenje budućeg studiranja i profesionalne orijentacije bude Fakultet za tehničke studije:

Nedostatak kadrova tehničke struke.
Iskazana potreba za grafičkim inžinjerima, grafičkim dizajnerima i inžinjerima arhitekture, građevine, informatike, sigurnosti i zaštite na radu i tekstilnog inžinjerstva i dizajna u Bosni i Hercegovini.
Sticanje statusa studenta Fakulteta za tehničke studije u BiH.
Mogućnost radnog angažmana na Fakultetu.
Mogućnost zaposlenja u toku studija.
Mogućnost samostalnog rada i angažovanja kroz ličnu kreativnost.
Pravljenje tima mladih i perspektivnih stručnjaka kroz Prvi fond znanja u oblasti tehničkih studija u Bosni i Hercegovini.
Mogućnost sklapanja poslovnih aranžmana kroz stručne edukacije, seminare i simpozije koje Fakultet organizira kao Tehnički fakultet u Bosni i Hercegovini.
Mogućnost izrade projekata i podržavanje istih u oblasti grafičkog inžinjerstva i dizajna, arhitekture, građevine, inžinjerske informatike, sigurnosti i zaštite na radu i tekstilnog inžinjerstva i dizajna u Bosni i Hercegovini.
Lakše dobivanje stipendija od državnih institucija i nevladinih organizacija kao studenata Fakulteta za tehničke studije u Bosni i Hercegovini. U protekle dvije godine naši studenti su dobitnici stipendija Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke.