Zašto studirati na FAKULTETU ZA TEHNIČKE STUDIJE

Navedeno je deset razloga, a svaki razlog ima argumente i dokaze da jeste razlog da vaše opredjeljenje budućeg studiranja i profesionalne orijentacije bude Fakultet za tehničke studije:

Fakultet je akreditovan i međunarodno priznat.

Nedostatak kadrova tehničke struke.

Iskazana potreba za kadrom,različitih profila tehničke struke: grafičkim inžinjerima, grafičkim dizajnerima i inžinjerima arhitekture, građevine, informatike, sigurnosti i zaštite na radu i zaštite od požara i tekstilnog inžinjerstva i dizajna u Bosni i Hercegovini.

Mogućnost radnog angažmana na Fakultetu.

Mogućnost zaposlenja u toku studija.

Mogućnost samostalnog rada i angažovanja kroz ličnu kreativnost.

Pravljenje tima mladih i perspektivnih stručnjaka kroz Prvi fond znanja u oblasti tehničkih studija u Bosni i Hercegovini.

Mogućnost sklapanja poslovnih aranžmana kroz stručne edukacije, seminare i simpozije koje Fakultet organizira kao Tehnički fakultet u Bosni i Hercegovini.

Mogućnost izrade projekata i podržavanje istih u oblasti grafičkog inžinjerstva i dizajna, arhitekture, građevine, inžinjerske informatike, sigurnosti i zaštite na radu i tekstilnog inžinjerstva i dizajna u Bosni i Hercegovini.

Mogućnost apliciranja za dodjelu stipendija od strane institucija svih nivoa vlasti u Bosni i Hercegovini, te apliciranja za dodjelu stipendija od strane privrednih subjekata sa područja Bosne i Hercegovine.