TIK 2017: Okrugli stol i dodjela certifikata

U sklopu TIK-a 2017 održan je okrugli stol na temu „Strojevi i oprema u funkciji razvoja tekstilne, odjevne, obućarske i kožne industrije u Bosni i Hercegovini“ na kojem je moderator bio doc. dr. Samir Pačavar.

Profesor Pačavar naglasio je da Fakultet treba odgovoriti na potrebe tržišta kada je u pitanju odjevna industrija, te će na taj način pratiti savremene tokove i educirati se kako koristiti savremene strojeve. U diskusiji se osvrnuo i na nastavne planove i programe na studijskom smjeru Tekstilno inžinjerstvo i dizajn za drugi ciklus studija, odnosno master studij. Okrugli stol bio je izvrsna prilika da se sastane struka kako bi govorili o rješenjima eventualnih problema s kojima se susreće tekstilna industrija u Bosni i Hercegovini, da se razmijene iskustva među privrednicima i kompanija, ali i da se uspostave određene saradnje. Tako su na okruglome stolu riječ imali predstavnici firme Alma Ras, KOMAS-Komerc, Fis, FMERI, Fortitudoi dr. kao i profesori tekstilnih škola iz različitih gradova Bosne i Hercegovine.

Okrugli stol bio je posljednja radna aktivnost nakon kojeg se skupu obratila doc. dr. Amra Tuzović naglasivši ciljeve ovog fakulteta kada je u pitanju tekstilno inžinjerstvo i dizajn: postati najkvalitetniji iz tekstilnog inžinjerstva i dizajna, postati razvojno-istraživački centar. Iskoristila je priliku te se zahvalila svimana prisustvu i istakla da Fakultet željno iščekuje naredni skup vezan za tekstilno inžinjerstvo i dizajn, a to je Timod2018. Prvi info dan tekstilne i kožarsko-prerađivačke industrije zatvoren je dodjelom certifikata učesnicima.

Dodjela certifikata, ali i cjelokupno održavanje ovog događaja slikom je predočeno u rubrici Galerija na linku: