Učestvujte u nagradnom takmičenju za najbolju fotografiju na temu:  „Zimska čarolija u mom gradu!“

ŠTA TREBA DA URADITE

 1. Fotografišite zimski motiv svog grada.
 2. Pošaljite fotografiju na e-mail: fts.aktivnosti@gmail.com
 3. Kada se Vaša fotografija objavi na Facebook i Instagram (story) na profilu Fakulteta za tehničke studije podijelite je na svoj profil i pošaljite svojim prijateljima kako bi je vidjeli i glasali za nju.
 4. Od Vas zavisi koliko vremena ćete imati za glasanje i promociju fotografije – što prije pošaljete fotografiju – prije ćemo je objaviti i zato odmah u akciju! 😊

PRAVILA I PROPOZICIJE

 1. Nema ograničenje po pitanju kojim aparatom treba napraviti fotografiju. Fotografija može biti snimljena i mobitelom, bitno je da zadovoljava tehničke propozicije od minimalno 3000 piksela po dužoj strani (prosječan mobitel snima fotografije 4032×3024 piksela.). Fotografije mogu biti crno-bijele ili u boji. Dozvoljene su intervencije i korekcije u Photoshop-u, ali fotografije ne smiju biti u velikoj mjeri alterirane, naš stručni žiri će to prepoznati :).
 2. Fotografije se mogu slati za objavu do 20.02. – 14:00 sati.
 3. Svaka poslana fotografija koja stigne na e-mail: fts.aktivnosti@gmail.com bit će numerisana pod rednim brojem kojim je zaprimljena i objavljena na Facebook-u i Instagram story-u.
 4. Do 26.02.2021. godine do 12 sati moći će se lajkati za fotografije na Facebooku.
 5. Biraju se po dvije pobjedničke fotografije u dvije kategorije
  1. PRVA kategorija – srednjoškolci i
  2. DRUGA kategorija –  studenti
 6. U svakoj kategoriji biramo dvije pobjedničke fotografije: na osnovu mišljenja stručnog žirija i broja prikupljenih lajkova na Facebooku
 7. Pravo učešća pored studenata Fakulteta za tehničke studije i Edukacijskog fakulteta imaju svi studenti kao i srednjoškolci koji žele da se prijave za takmičenje.
 8. Žiri je sastavljen od stručnih ljudi koji će ocijeniti najbolju fotografiju u konkurenciji studenata i najbolju fotografiju u konkurenciji srednjoškolaca.
 9. Prilikom slanja fotografija potrebno je napisati: Ime i prezime, navesti da li je student/ica i naziv fakulteta ili srednjoškolac/ka i naziv srednje škole i grad odakle pošiljalac fotografije dolazi.
 10. Objava pobjedničkih fotografija je 27.02. 2021. godine. Pobjedničke fotografije bit će nagrađene:
  * Od strane stručnog žirija: STATIV ZA FOTOAPARAT I STALKA ZA MOBITEL SA LED RASVJETOM
  * Od Facebook-a: PAMETNI SAT .
 11. Fotografije koje odabere stručni žiri bit će uvrštene u izložbu fotografija a detalji organizacije su iznenađenje za sve učesnike.
 12. Takmičenje kreće ODMAH! 😊 

Radujemo se Vašem učešću, novom iskustvu i druženju! Mi volimo biti drugačiji, a sa Vama to i jesmo!

Vaš FTS