Takmičenje DUFF 2018, Dubrovački Film Festival održano je 21. oktobra u Dubrovniku. Dokumentarni film „Velika bijela kuća“ grupe MladiCe iz Bosne i Hercegovine, predstavljen je između 70-ak drugih iz čak deset mediteranskih zemalja. Film je osvojio prvu nagradu festivala –Grand Prix, a učesnik festivala u ime udruženja MladiCE (Mladi liječeni od raka) bio je student druge godine Fakulteta za tehničke studije Univerziteta u Travniku Muhamed Mahmić.

U razgovoru sa Muhamedom saznali smo da je  „Velika bijela kuća“ film u kojem na osnovu životnog iskustva diskutuju o optimizmu, motivaciji, planovima za budućnost i samom ostvarenju snova, sada i prije opasne bolesti koju su preživjeli. Na ovaj način su javno izrekli probleme, ali i moguća rješenja. Svaki član je pričao o svom teškom periodu, ali i periodu nade i stalne borbe, koja ih je osnažila. Film je sniman u „Roditeljskoj kući“, mjestu gdje ti isti mladi ljudi volontiraju i pomažu svojim prijateljima koji se bore protiv opake bolesti, ulijevajući im nadu i snagu da se bore. Našem mladom kolegi Mahmiću čestitamo i želimo puno privatnih i poslovnih uspjeha.

Više detalja o filmu, načinu snimanja i situacijama koje prolaze članovi udruženja moći ćete pročitati u intervjuu sa Muhamedom Mahmićem koji najavljuemo za sljedeću sedmicu.