Studenti ste? Volite novinarstvo ili želite da uđete u svijet novinarstva? Zanima vas kako napisati vijest? Kako napisati članak koji će privući pažnju čitatelja? Željeli biste da unaprijedite svoje vještine, te da se uz to zabavite i sklopite nova poznanstva? Evo prilike za vas!

 

Edukacijski fakultet i Fakultet za tehničke studije vam nudi izvanrednu priliku da naučite sve
to i još mnogo kvalitetnog sadržaja u školi novinarstva. Školu će voditi novinar Kenan Kavazović koji će uvesti polaznike u svijet novinarstva, a uz gostujuće predavače i specijalne goste, obogatiti njihova iskustva sa pričama iz realnog svijeta i primjerima dobre prakse.

U školi novinarstva polaznici se upozaju sa osnovama novinarstva i novinarskim žanrovima, pravilima i odgovornostima novinara, te slobodom informisanja i izražavanja. Planirano je da
škola traje osam (8) sedmica, a plan i program će biti prezentiran polaznicima na prvom predavanju. Krajnji cilj škole jeste educirati polaznike na polju novinarstva te im pružiti pomoć u vlastitom radu.

 

Kako se prijaviti?

Ukoliko želite biti polaznik škole prijavite se na e-mail adresu mreza.eft.fts@gmail.com ili direktno u ured Mreže na adresi Aleja konzula 5 (Edukacijski fakultet, III nivo, ured 41 ) svaki dan od 09:00 do 15:00 sati. Rok za prijavu je 21.01.2019. do 12:00 sati. Uz prijavu je potrebno dostaviti motivaciono pismo i CV.

 

Izbor kandidata

Nakon isteka predviđenog roka za prijavu komisija će pregledati dospjele prijave i objaviti listu odabranih kandidata na web stranicama fakulteta .

 

VAŽNO: Broj mjesta je ograničen!! Zato požuri, donesi odluku i PRIJAVI SE!!