Na 22. po redu Evropskoj konferenciji o mehanici loma pod nazivom “Opterećenje i utjecaj okoline na strukturni integritet materije“ učešće su uzeli Admir Šupić, Almir Bečirović u saradnji Aldinom Obučinom sa Fakulteta za tehničke studije i prof. dr. Miloradom Zrilićem, redovnim profesorom sa Tehnološko-metalurškog fakulteta „Univerziteta u Beogradu“ koji je također angažiran na Fakultetu za tehničke studije.

Naučni rad kojim su se predstavili zasnovan je na magistarskoj temi Šupić Admira pod nazivom „Simulacija istiskivanja aluminijskih profila kompleksne konfiguracije korištenjem softverskog paketa Comsol Multiphysics“, pri čemu su predstavljeni svi problemi u savremenoj tehnologiji istiskivanja, te ponuđena alternativna rješenja kojim bi se uštedilo i vrijeme i novac. Na konferenciji se rad pokazao izuzetno uspješnim te su autori nagrađeni značajnim certifikatima i priznanjima.

Na ovoj prestižnoj konferenciji, koja se svake godine organizira u drugoj državi, izlažu se najkvalitetniji naučnoistraživački radovi iz svijeta sa ciljem unapređenja tehnologije i nauke, a glavni organizatori i pokrovitelji „ European Structural Integrity Society (Evropsko društvo za strukturalni integritet)“ i „Society for Structural Integrity and Life “Prof. Dr. Stojan Sedmak”(Udruženje za strukturalni integritet, Udruženje Prof. dr. Stojan Sedmak)“.