Zahvaljujući tekstilnoj industriji, koja se kontinuirano razvija, potražnja za inženjerima iz ove struke je konstantna.

Ukoliko vas interesuje moda, proces dizajniranja i proizvodnja tekstila sigurno nećete pogriješiti ako se odlučte baš za ovaj smjer.

Naše akademsko osoblje čine vrhunski srtučnjaci iz BiH i regiona. Nastavni proces koncipiran je na način da pored svih potrebnih teorijskih znajnja, studente kroz praktičnu nastavu u pogonima fakulteta, u potpunosti osposobi i osigura im konkurentnu poziciju na ržištu rada.

Studenti se na ovom studijskom smjeru osposobljavaju se za upravljanje i rukovođenje kako u oblasti tehničko – tehnoloških procesa i njihove primjene tako i ublasti menadžmenta tekstilnog inžinjerstva i dizajna u okviru kojeg mogu djelovati samostalno na tržištu rada i plasirati proizvodne kapacitete i rezultate tekstilne proizvodnje. Uz stečena znanja i vještine uključujići i znanja iz oblasti projektovanja i dizajna tekstila i odjeće, ovaj studijski program omogućava obrazovanje u prostoru menadžmenta u oblasti tekstilne industrije, koja ima svoje specifičnosti i za koje su potrebne kompetencije koje nudi studijski program jer posjeduje sadržaje koji se izučavaju u okviru pojedinih predmeta i oblasti.

Pogledajte kako se izvodi jedna od vježbi koje studenti imaju u sklopu nastavnog procesa.
👉https://bit.ly/3eiRGqg

Ako ste u dilemi i potrebno vam je još informacija vezanih za ovu profesiju  pogledajte panel diskusiju „Razvoj moderne tekstilne industrije u BiH“ i saznaj više o perspektivnosti i mogućnosti tekstilne industrije.
👉 https://bit.ly/375p6Wq

Više informacija o studijskom smjeru, nastavnom planu I program I ostalim akktuvnostima vezanim za ovaj smjer pogledajte na:

👉 https://bit.ly/313vdcU