Život i poslovanje u savremenom svijetu nezamislivo je bez koroštenja novih tehnlogija. Studijski smjer Inženjerske informatike studente, pored teorijskih znanja,  kroz praktične zadatke upoznaje sa pravilima poželjnog ponašanja u internet zajednici, korektnom elektronskom komunikacijom i ponašanjem na društvenim mrežama.

Studenti će po završetku ovog studijskog smjera biti osposobljeni za samostalan rad u industriji na širokom spektru različitih poslova. Osobe koje završe dodiplomski studij steći će znanja, vještine i sposobnosti koje će im omogućiti samostalno vođenje i upravljanje kvalitetom u raznim vidovima zanimanja usluga i proizvodnje. U skladu s tim bit će osposobljeni za vođenje pogona i projekata gdje su računari neophodni za realizaciju rpocesa, kao i obavljanje poslova vezanih uz dizajn savremenih medija i komunikacija, poslova vezanih za izdavaštvo, programiranje, upravljanje, menadžment, industriju itd. Steći će znanja, sposobnosti i vještine koje će im omogućiti da naprave analize različitih problema iz različitih domena s upotrebom računarske tehnologije, da razviju sposobnost i vještinu pronalaženja i alternativnih rješenja, da ubrzaju poslovne procese, povećaju djelotvornost rada u domenu svog djelovanja.

Ovaj studijski smjer je namjenjen svima koji sebe u budućnosti vide u oblasti informatičkih tehnologija koje se susreću u svim poslovnim sektorima, bez obzira na djelatnost.  

Kvalitetan studijski program, spoj teorijske i praktične nastave, te mnogobrojne (van)nastavne aktivnosti  studente pripremaju za tržište rada.

Od naredne akademske godine u okviru ovog smjera uvode se dva nova modula, koja su jedni od najatraktivnijih i najtraženijih u svijetu: „Cyber sigurnost“ i „Digitalna forenzika“.

 

O ovim temama više možete čuti na webinaru našeg asistenta i doktoranta sa dugogodišnjim iskustvom u struci:

👉 https://bit.ly/2z5s7JF

 

Više informacija o ovom studijskom smjeru, nastavnom planu i programu te ostalim aktivnostima možete pogledati na:

👉 https://bit.ly/3fNQhbA