Grafičko inženjerstvo i dizajn je interdisciplinarno područje koje pored proučavanja dizajna i grafike obuhvata i inženjerska znanja iz informatike, elektrotehnike, komunikacija, multimedije, menadžmenta, ekonomskih i drugih nauka.  Ako ste kreativna osoba koja ima sklonost za umjetničko izražavanje i želite svoja teorijska i praktična znanja stjecati od vrhunskih stručnjaka i u savremeno opremljenim prostorijama, onda je Fakultet za tehničke studije mjesto za vas.

Na našem fakultetu studentima su na raspolaganju savremene laboratorije za digitalnu štampu i ostale vrste štampe, radionice za samostalni praktični rad kao i moderno opremljeni informatički kabineti te ostale moderne učionice u kojima se stječu teorijska znanja.

Studenti Grafičkog inženjerstva i dizajna su po završetku studija osposobljeni za samostalan rad u dizajnu savremenih medija, grafičkih, multimedijalnih i informatičkih komunikacija, proizvodnog procesa štampe, poslova vezanih za izdavaštvo, ambalažu, grafički menadžment, industriju papira, u multimedijskim i reklamnim poslovnim okruženjima.

Uslovi koji se nude studentima dizajnirani su kroz TOP model studiranja prema kojem se na Fakultetu studentima pružaju 

Teorijska znanja

Obuka u sopstvenim laboratorijama i radionicama i

Praktični rad

Više informacija o smjeru Grafičko inžinjerstvo i dizajn dostupno je na

 

https://bit.ly/3ebYYMh

 

Pogledajte iskustva naše studentice koja svoju stručnu praksu obavlja kao dizajnerica u No1 – Sportska oprema

👉 https://bit.ly/2Y9AnC0