Građevina svakim danom obuhvata sve širi segment tržišta u cijelom svijetu, te je potreba za stručnjacima građevinske struke sve veća. Studij na smjeru Građevina studentima  pruža sva potrebna teorijska i praktična znanja, koja ih osposobljavaju za samostalan rad u struci.

Naš fakultet ima ostvarenu saradnju sa mnogobrojnim firmama iz oblasti građevinarstva, u kojima student stečene teorijske kompetencije primjenjuju u praksi.

Dodiplomski studij građevine osposobljava studente za samostalan rad u građevini na širokom spektru različitih poslova. Osobe koje završe dodiplomski studij steći će znanja, vještine i sposobnosti koje će im omogućiti samostalno projektiranje i upravljanje kvalitetom u raznim vidovima gradnje, usluga i proizvodnje. U skladu s tim bit će osposobljeni za vođenje projekata gdje su građevinska znanja neophodna za realizaciju projekta, kao i obavljanje poslova vezanih uz gradnju, poslova vezanih za konzalting, upravljanje, menadžment, industriju itd. Steći će znanja, sposobnosti i vještine koje će im omogućiti da naprave analize različitih problema iz različitih domena s upotrebom adekvatnih znanja i tehnologije, da razviju sposobnost i vještinu pronalaženja i alternativnih rješenja, da ubrzaju poslovne procese, povećaju djelotvornost rada u domenu svog djelovanja.

Ovo zanimanje bilo je tema panel diskusije na temu “Od olovke do krova…” koju možete pogledati na:
👉 https://bit.ly/2UghkUi

Više informacija o ovom studijskom smjeru možete pronaći na:

👉 https://bit.ly/2V59SvY