Fakultet za tehničke studije i Edukacijski fakultet Univerziteta u Travniku ugostili su u utorak, 28. januara, profesore i uposlenike Srednje tehničke škole grafičkih tehnologija, dizajna i multimedije Ilidža. Uz prisustvo studenata i asistenata ova dva fakulteta, profesorima i uposlenicima su prezentovani smjerovi na Fakultetu za tehničke studije (sa akcentom na grafičko inžinjerstvo i dizajn), kao i smjerovi na Edukacijskom fakultetu.

Na samom početku se obratila voditeljica studija, doc. dr. Amra Tuzović, i rekla nešto više o bolonjskom procesu studiranja, akreditaciji ova dva fakulteta, kao i evropskim projektima u okviru programa Erasmus+ u kojima je Edukacijski fakultet partner i nosioc dva projekta. Profesore je sa procesom i načinom studiranja na Univerzitetu u Travniku upoznao mr. Aldin Obučina, viši asistent na Fakultetu za tehničke studije. 

Nakon prezentacije, uslijedio je obilazak fakulteta, gdje su profesori imali priliku upoznati se sa svim prostorijama na fakultetima, poput savremeno opremljenih učionica, sala, laboratorija. Također su imali priliku uvjeriti se u kvalitetnu mogućnost izvođenja prakse kroz tri savremeno opremljena pogona.