Danas je na Fakultetu za tehničke studije otvorena izložba studentskigh radova „10 knjiga o arhitekturi“ koju su pripredili studenti odsjeka Arhitektura pod mentorstvom profesorice Nermine Mujezinović.

„U postavci je predstavljeno 38 studentskih radova, nastalih u periodu od 2014/2015.,  do 2018/2019. akademske godine, te 27 autora bivših i sadašnjih sudenata odsjeka Arhitektura na Fakultetu za tehničke stdije. Svi radovi nastali su u toku redovne nastave, u okviru različitih predmeta koje studenti slušaju na dva ciklusa, od druge do pete godine studija ili kao završni odnosno magistarski radovi.  „10 knjiga o arhitekturi“ prva je izložba Odsjeka i zasigurno neće biti posljednja. Nastavit ćemo, kao i dosad, iz semestra u semestar, sa studentima ispisivati naše „knjige“ – uvijek nove, i uvijek drugačije, a one će biti sačuvane u studentskim radovima , da ih „čitaju“ naši budući studenti.“ – kazala je prof.dr. Nermina Mujezinović na otvaranju izložbe.

U galeriji slika na web stranici Fakulteta, možete pogledati sve fotografije koje prezentiraju cjeline izložbe od prve do posljednje! Obavezno pogledajte i uzivajte u radovima studenata!