Svakog 14.3. obilježava se dan broja π i rođendan Alberta Einsteina, to je veliki dan za matematiku, kao i sve druge nauke. Ove godine taj dan će biti obilježen i na Edukacijskom fakuletu i Fakultetu za tehničke studije, jer prethodnih godina zbog pandemije koronavirusa ta aktivnost nije bila upotpunosti realizirana.
Organizaciju predvodi Klub matematičara EFT i FTS sa svojim članovima koji će se okupiti u prostorijama Fakulteta 14.3. od 14.30 sati kao simboličan datum u simbolično vrijeme. Program obilježavanja Dana broja π i rođendan Alberta Einsteina planirano je da izgleda kako i slijedi:
– dolazak članova Kluba matematičara do 14.30 sati;
– početak obilježavanja dana broja π i rođendana Alberta Einsteina u 14.30 sati sa kratkim uvodnim napomenama šta je broj π, te ko je Albert Einstein;
– sastanak članova Kluba matematičara EFT i FTS – upoznavanje sa aktivnosti koja slijedi 9.4.2022.godine u sklopu Dana Općine Travnik – TAKMIČENJE IZ MATEMATIKE, kao i PRIPREMAMA za održavanje STATISTIČKE KONFERENCIJE, te sa datumom 14.3. zvanično počinju pripreme za obje aktivnosti;
– slatki sat – torta i sokovi kao dio programa obilježavanja dana broja π i rođendana Alberta Einsteina.
– kraj programa u 15.30h.
Pozivaju se svi članovi Kluba matematičara EFT i FTS da se odazovu navedenoj aktivnosti, te da ujedno popune i potpišu pristupne listove. Takođe, pozivaju se i svi ostali studenti Edukacijskog fakulteta i Fakulteta za tehničke studije da uzme učešće u ovoj aktivnosti.

Vidimo se 14.3. od 14.30 sati!