Međunarodna matematička konferencija u Turskoj

Mediteranska međunarodna konferencija čiste i primijenjene matematike i srodnih područja (MICOPAM 2018) održaće se u Antaliji, u Turskoj, od 26. do 29. oktobra 2018. godine. Ovaj događaj održaće se u trajanju od četiri dana, sa prezentacijama istraživača iz međunarodne zajednice, uključujući prezentacije najpriznatijih govornika savremene matematike.

Cilj konferencije je da okuplja vodeće naučnike u čistoj i primjenjenoj matematici i srodnim oblastima da predstave svoja istraživanja, razmjene nove ideje, raspravljaju o izazovnim pitanjima, podstiču buduće saradnje.

Konferencija je posvećena renomiranom matematičaru profesoru Gradimiru V. Milovanoviću povodu 70. godišnjice njegovog rođenja.

Glavni naučni doprinosi profesora Milovanovića su u oblasti teorije aproksimacija, numeričke analize, teorije ortogonalnosti i ekstremalnih problema. Posebno treba istaći sljedeće doprinose: uvođenje novih koncepata ortogonalnosti u realnim i kompleksnim domenima, konstrukcija s-ortogonalnih polinoma i kvadrature sa višestrukim čvorovima, novi pristupi u teoriji ortogonalnih Mincovih sistema, ekstremalni problemi sa algebarskim i trigonometrijskim polinomima, kao i mnogi drugi.

2018-03-11T08:26:31+00:00Mart 11th, 2018|Vijesti FRONT|0 Comments