U subotu, 04.12.2021. godine sa poฤetkom u 18:00 u lijepom ambijentu konferencijske sale Fakulteta za tehniฤke studije i Edukacijskog fakulteta odrลพana je promocija filma “100 minuta ลฝenoina” koji je rezultat projekta “ลฝenoine” (od rijeฤi ลพene i heroina) koji realizira udruลพenje Grafx a finansira UNDP i ล vedska.
Film “100 minuta ลฝenoina” govori o 10 ลพena koje su svojim trudom i radom dale doprinos u (lokalnim) zajednicama ลกirom BiH za vrijeme pandemije COVID โ€“ 19.
Promociji su prisustvovale sve ลฝenoine koje su uzele uฤeลกฤ‡e u snimanju filma, njih 10, koje su za sebe rekle da se ne smatraju posebnim, niti drugaฤijim od drugih ลพena i da su posao u doba pandemije stavile na prvo mjesto, ispred svega, doลพivljavajuฤ‡i to kao svoju obavezu i odgovornost prema okruลพenju u kojem ลพive i rade.
Konferencijska sala u kojoj se odrลพala promocija bila je puna emocija, osjetila se energija koja je prisutne povezala i naglasila istinski znaฤaj uloge ลพena u druลกtvu i znaฤaja ลพenskog liderstva. 
Na kraju promocije dodijeljena su specijalna priznanja uฤesnicama projekta i otvoren je poziv za takmiฤenje “Moja ลฝenoina” – za prijavu priฤe ลพena koje su takoฤ‘er imali svoj utjecaj za vrijeme pandemije COVID-19.
U narednim danima promovirat ฤ‡emo kratke filmove 10 ลฝenoina i podijeliti sa vama divno iskustvo projekta udruลพenja Grafx, kako bismo dali svoj doprinos u osnaลพivanju ลพena i promociji ลพenskog liderstva.